Joi, 01 Mai 2025
RO EN

CHAPMAN TAYLOR ROMANIA SRL

Adresa: Str. Varsovia nr. 4 , Bucuresti
Telefon: , 021/318.81.77 , 021/318.81.78
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descriere

Arhitectura & design.

Prezentare

CHAPMAN TAYLOR lucreaza la trei noi concepte de centre de retail

 

 

 

 

 

 

Anthony Willats

Functia/Firma: Country Director, Chapman Taylor;

Experienta profesionala: peste 25 de ani in cadrul Chapman Taylor; in 2001 a inceput consolidarea afacerii din Romania.

 

Biroul britanic Chapman Taylor a realizat planurile de arhitectura pentru trei dintre cele mai mari proiecte aflate in executie in Bucuresti, respectiv pentru cladirile de birouri Oregon Park si The Mark, dar si pentru centrul comercial Veranda Shopping Centre, ce va fi inaugurat la finele lunii octombrie 2016 in spatele Pietei Obor. Totodata, arhitectii biroului lucreaza la conceptele a trei noi proiecte de retail, ce vor fi dezvoltate in orase secundare ale Romaniei, precum si la elaborarea mai multor proiecte de master planning. Chapman Taylor a accesat piata locala de arhitectura in perioada 2001-2002, insa biroul oficial a fost deschis in anul 2007.

 

- Ce planuri aveti in perioada urmatoare, privind activitatea din Romania?

- In prezent, se afla in constructie trei proiecte mari la care am lucrat, respectiv complexul de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, centrul comercial Veranda Shopping - pentru Prodplast Imobiliare, respectiv cladirea-turn The Mark, realizata de dezvoltatorul austriac S Immo. De asemenea, lucram la conceptele pentru trei noi centre de retail, ce vor fi dezvoltate in trei orase secundare ale tarii, precum si la mai multe proiecte de master planning.
- Care sunt trendurile actuale pe piata de arhitectura si constructii?

- Ezit sa lansez speculatii privind noile trenduri din constructii si arhitectura din Romania, deoarece acestea ar fi pur prezumtive. Cat despre "noul context economic", exista dubii cu privire la ce ar putea sa insemne acesta sau ce caracteristici ar putea avea si in ce sectoare. Este clar, totusi, ca investitorii care intra in Romania sunt precauti si au cerinte tot mai exigente, in timp ce noile concepte si cladiri livrate pe care le vedem in jurul nostru sunt tot mai sofisticate si aliniate la noile proiecte din alte parti ale Europei. Putem spera ca aceasta imbunatatire la nivelul mediului economic va genera cresteri ale activitatilor in sectoarele comerciale, care reprezinta surse de noi afaceri.
- Ce noi probleme si riscuri ar putea marca aceste domenii?

- Cred ca ritmul intens de dezvoltare din ultima perioada se va mentine in 2016, urmand a continua inclusiv in 2017 si in perspectiva. Clientii angajeaza bugete tot mai mari pentru proiecte de anvergura, ce vor avea un impact puternic asupra ciclului economic. In ansamblu, riscurile si problemele pe care le-am intampinat in anii anteriori continua sa fie vizibile. In cazul arhitectilor, dificultati foarte mari rezulta din incertitudinile si perioadele indelungate ale proceselor de autorizare a constructiilor, ce afecteaza in mod natural dorinta clientilor de a se angaja intr-un proiect. Mai mult, in afara intarzierilor in investitii provocate de ciclicitatea perioadelor electorale, se pare ca autoritatile locale sunt mult mai prudente si lente in a derula proiecte, in contextul recentelor scandaluri de coruptie. Exista, in continuare, problema materialelor, echipamentelor si finisajelor care sa respecte specificatiile noastre, precum si cu forta de munca specializata, dar aceste dificultati nu sunt singulare Romaniei.

(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2016)

AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA