
De asemenea, s-a constatat ca amplasamentul platformei de garare avioane, etapa a doua-a, avea pietrisul excavat (furat) la adancime de 2-3 metri. Oficialii precizeaza ca din incinta aeroportului s-ar fi furat si valorificat pietrisul excavat.
CJ Cluj a solicitat in instanta asigurare de dovezi si constatare la fata locului prin biroul unui executor judecatoresc in vederea formularii de plangeri penale si civile.
Platforma de garare, etapa intai, nu este terminata nici in prezent, conform contractului cu constructorul si a proiectului. Receptia acesteia s-a facut ilegal, in absenta CJ Cluj ca proprietar, dar si a ISC.
"Preluarea acestei platforme de la constructor s-a facut ilegal, prejudiciind bugetul public. Folosirea acestei platforme de catre aeroport este ilegala intrucat niciodata Consiliul Judetean, ca proprietar, nu a predat-o catre aeroport. Pentru aceasta CJ Cluj a formulat actiuni in instanta urmand ca apoi sa formuleze plangere penala", se mai precizeaza in documentul citat.
Cu privire la defectiunile, deteriorarile inadmisibile constatate la pista noua si la APRON 4 - Consiliul Judetean va demara procedura legala in vederea stabilirii legalitatii si va intreprinde toate masurile necesare care se impun, situatia fiind catalogata drept inadmisibila si extrem de grava!
"Conducerea aeroportului va raspunde pentru starea in care se gaseste acum pista si platforma alaturi de constructorul care a efectuat lucrari ilegale. Preluarea acestor obiective in patrimoniul judetului nu va fi facuta pana cand aceste lucrari nu vor fi conforme cu proiectele aferente si corespunzatoare, in prezent, din punct de vedere tehnic", mai precizeaza autoritatile clujene.