
Reabilitarea termica a unui bloc presupune decopertarea unei cladiri si «anveloparea» ei intr-un strat termoizolant, inlocuirea tamplariei clasice cu ferestre cu geam termoizolant si refacerea hidroizolatiei terasei si a subsolului blocului.
Programul de reabilitare termica a blocurilor din Sectorul 1 a demarat la inceputul anului 2008. La sfarsitul lunii ianuarie 2008, s-a hotarat ca autoritatea locala sa preia cheltuielile asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea termica a blocurilor. De asemenea, preluarea finantarii cheltuielilor se face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale a proprietarilor, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii.
Pana in prezent, au fost incheiate peste 250 de conventii-cadru cu asociatiile de proprietari din Sectorul 1 pentru inceperea programului de reabilitare termica a blocurilor.
Etapele reabilitarii termice a blocurilor sunt urmatoarele:
* auditul energetic al cladirilor;
* proiectare etapa I - elaborarea studiului de fezabilitate pe baza masurilor specificate in auditul energetic;
* proiectare etapa a II-a - elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie;
* obtinerea autorizatiei de construire;
* executarea si receptia lucrarilor de reabilitare termica. Informatii suplimentare, la www.primariasector1.ro