
"S-a construit mult, s-a construit ciudat, s-a construit cu avize pe care nu stim cum le-au luat. Cand vine la autorizare la Primarie, vine cu toate avizele. Arhitectul-sef se transforma intr-un notar, ca nu are ce sa faca, si se uita daca are avizul de specialitate. El nu are specialitate in acel domeniu, institutia respectiva are acele competente, si spune: 'Da, domnule, le are'. Vede ca le are si le bifeaza si merge mai departe cu procedura. Poate observa in teren sau poate observa in plansa ca, de fapt, situatia nu corespunde, dar nu avem instrumentul legal prin care sa trimitem inapoi la comisia respectiva, sa se mai uite o data", a afirmat Ciucu, citat de Agerpres.
El a mentionat ca i-a cerut ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, sa corecteze acest aspect in noul cod al urbanismului, astfel incat Primaria sa aiba posibilitatea de a retrimite unele documente catre institutiile avizatoare.
"L-am rugat pe domnul ministru Cseke Attila ca in noul cod al urbanismului sa puna aceasta prevedere. (...) Daca noi sesizam ca nu ar fi ok, desi nu avem nivelul lor de competenta pe aria lor de competenta, dar daca ne dam si noi seama ca nu ar fi ok un aviz sa se poata intoarce de catre Primarie la institutia avizatoare", a mentionat Ciprian Ciucu.