Sâmbătă, 03 Mai 2025
RO EN

UNSAR: Cele mai mari despagubiri achitate de asiguratori sunt pentru incendii

Cea mai mare despagubire achitata anul trecut in baza unei asigurari facultative de locuinta de catre o companie membra UNSAR a fost de peste 1.13 milioane lei (231.000 EUR), ca urmare a producerii unui incendiu.
Totodata, in 2022, 82% dintre cele mai mari 50 de despagubiri achitate de asiguratorii Membri ai UNSAR in baza asigurarilor de locuinte au fost acordate tot pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii. Valoarea totala a despagubirilor platite in aceste cazuri se ridica la 11.5 milioane lei, in crestere cu 21% fata de 2021. Acest top este completat de daune provocate de alte riscuri, cum ar fi: alunecari de teren (12%), avarii la instalatiile de apa (4%) si inundatii ca fenomen natural (2%).
Reamintim ca 19 incendii afecteaza, in medie, in fiecare zi, locuintele din Romania, acestea ramanand in topul riscurilor care pun cel mai mult in pericol casele in care locuim.
“Impactul incendiilor este adesea devastator, pentru ca pot afecta serios atat locuinta, cat si bugetul unei familii. Asadar, accesarea unei solutii potrivite de protectie financiara, asa cum este asigurarea facultativa de locuinta, poate fi o plasa de siguranta indispensabila in astfel de situatii”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.
Asigurarea facultativa pentru locuinta ofera un nivel suplimentar de protectie fata de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, in plus fata de dezastrele naturale, si alte riscuri, precum: incendiu, explozie, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, precum si alte situatii neprevazute - inundatii produse vecinilor, defectiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.
Asigurarile facultative de locuinte se pot incheia doar pentru locuintele care sunt asigurate printr-o polita obligatorie (PAD). Aceasta acopera 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundatii si alunecari de teren) pana la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, in functie de tipul constructiei, indiferent daca valoarea acesteia este mai mare. In schimb, printr-o asigurare facultativa, locuinta poate fi protejata la valoarea ei reala.

Din aceeasi categorie

15 Apr 13:53 | Avocat: Companiile se organizeaza in holdinguri pentru a plati impozite mai mici
15 Apr 13:17 | Schimbare de atitudine in randul managerilor romani: economia globala pierde teren
14 Apr 12:53 | Firmele, tentate sa transforme salariatii in colaboratori ca sa scada cheltuielile
11 Apr 11:46 | FIC: Companiile cu capital strain au realizat afaceri cumulate de 275 miliarde euro
08 Apr 09:46 | CC Tax Advisory: Colectarea disperata desfasurata de ANAF poate duce la abuzuri
31 Mar 17:09 | MAZARS: Noi reglementari fiscale si contabile de care companiile trebuie sa tina cont
28 Mar 12:38 | PWC: Romania trebuie sa redefineasca modelul economic pentru a continua cresterea
21 Mar 11:59 | Concurenta crescuta si factorii geopolitici pot incetini dezvoltarea companiilor
19 Mar 11:56 | Consiliul Concurentei analizeaza preluarea ZG Timber Sebes de catre Kronospan
17 Mar 10:07 | CITR sustine concordatul preventiv, ca solutie de reducere a impactului insolventei
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA