Miercuri, 07 Mai 2025
RO EN

ACVATOT estimeaza o crestere a cifrei de afaceri la 340 milioane de lei, in 2023

Acvatot, companie specializata in executia de lucrari de constructii ingineresti cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de peste 288 milioane de lei, in crestere cu aproape 30% fata de nivelul din 2021, consolidandu-si pozitia pe piata constructiilor edilitare. Pentru 2023, Calin Bichir, administratorul companiei, estimeaza o noua evolutie a businessului, pana la 340 de milioane de lei.
"Urmarim permanent dezvoltarea companiei si consolidarea pozitiei pe segmentul nostru de competenta. Investim, in general, in utilaje si echipamente necesare executiei. Ne aflam intr-un stadiu foarte avansat de digitalizare. Avem in vedere permanenta instruire a personalului, astfel incat sa fie la curent cu ultimele noutati in ceea ce priveste tehnologiile necesare lucrarilor pe care le realizam. De asemenea, luam in calcul oportunitatile care apar in sectoare conexe activitatilor noastre principale, in vederea extinderii activitatii", a declarat Calin Bichir.
Potrivit administratorului Acvatot, sectorul constructiilor din Romania este pe un trend ascendent, sustinut de cresterea volumului lucrarilor cu peste 12% in 2022 fata de 2021, iar la aceasta ora nu exista motive care sa schimbe aceasta evolutie, chiar si in conditiile complicatiilor generate de contextul geopolitic instabil sau de puseul inflationist care determina majorari de preturi.
"Suntem increzatori ca tendinta de crestere a pietei si a volumului de lucrari de constructii va fi una accelerata anul acesta, determinata de multiplele tipuri de finantari, nationale sau europene, existente in acest moment, cum sunt Programul Operational Infrastructura Mare, Programul National de Redresare si Rezilienta sau Programul National de Investitii «Anghel Saligny», a precizat Calin Bichir.
 
Portofoliu de lucrari in crestere si provocari in executie
In aceasta perioada, Acvatot continua proiectele multianuale incepute, care au ca obiect reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare in Pantelimon si Branesti, in Petrachioaia, Cernica si Glina, extinderea drumului de circulatie, Poarta 10bis - Poarta 10 in cadrul Portului Constanta, reabilitarea DJ 401A, intre Vidra si Domnesti etc.
De asemenea, compania are in implementare si acordurile-cadru pe o perioada de 4 ani, care vizeaza modernizarea si repararea infrastructurii urbane din Sectorul 1, proiectarea si executia lucrarilor de reparatii si modernizari strazi, alei, parcari din Sectorul 2, proiectarea si executia retelei de apa, a canalizarii menajere si pluviale si serviciile de asistenta din Sectorul 6, dar si reabilitarea/ sistematizarea/ optimizarea sistemului de distributie si infiintarea de distributii noi de gaze naturale si lucrari de terasamente generate de interventiile de urgenta pentru remedierea defectelor si anomaliilor la elemente sistemelor de distributie a gazelor, pentru ENGIE Romania SA.
Totodata, Acvatot a demarat proiecte noi precum "Infiintarea si extinderea retelelor de alimentare cu apa in Orasul Fundulea si Comuna Ileana. Extinderea retelelor de canalizare in Orasul Fundulea", proiectarea, asistenta tehnica si executia lucrarilor pentru "Infiintarea sistemului de distributie a gazelor naturale in satele Maracineni, Capatanesti si Potoceni, comuna Maracineni, jud. Buzau", reabilitarea sistemului de colectare si evacuare ape meteorice de pe suprafata pasajelor rutiere subterane Piata Victoriei si Piata Unirii, executia lucrarilor de semnalizare rutiera orizontala si verticala pe strazile administrate de catre ADP Sector 1 si altele.
"Proiectele pe care le executam reprezinta in sine o provocare, multe dintre ele avand lacune, in principal din cauza studiilor de fezabilitate, ceea ce provoaca blocaje in timpul executiei. In executie, militam pentru aplicarea unor tehnologii revolutionare si sunt situatii in care reusim sa introducem in lucrari tehnologiile fara sapatura, pentru diminuarea disconfortului adus riveranilor, pentru reducerea impactului asupra mediului inconjurator si, nu in ultimul rand, pentru a scurta termenul de executie a lucrarii. In ceea ce priveste resursele umane, incercam sa atragem specialisti si forta de munca calificata si, totodata, realizam formarea la locul de munca, pentru personalul care isi doreste un loc de munca stabil, platit corespunzator si la termen. Pe termen lung, este foarte important ca, la nivel guvernamental, sa fie adoptate masuri de atragere a tineretului spre domeniul constructiilor prin facilitati fiscale, atat la nivelul angajatului, cat si la nivelul angajatorului", a precizat Calin Bichir.

Din aceeasi categorie

30 Apr 14:05 | AKTOR: Triplare a cifrei de afaceri si crestere majora de profit in 2024, pentru grup
30 Apr 12:13 | Meta Estate Trust investeste 4 milioane euro in sectorul rezidential din Bucuresti
30 Apr 10:05 | SVN: Ratele ipotecare scad ca pondere in veniturile unui debitor, pe termen lung
30 Apr 09:44 | Mr.Finance: Soldul total al creditelor ipotecare a continuat sa creasca in martie
30 Apr 09:29 | NBI: Piata rezidentiala din Bucuresti intra intr-o noua etapa de maturizare
29 Apr 18:30 | PORR Construct: Peste 1.000 de vizitatori, la tunelul autostrazii ce strabate Carpatii
29 Apr 13:26 | STRABAG: Perspective bune in Romania, datorate portofoliului de 653 milioane euro
29 Apr 12:26 | CBRE o numeste pe Ramona Hirnea drept Head of Investor Retail Leasing in Romania
29 Apr 07:00 | GLOBALWORTH reconfigureaza portofoliul pentru reducerea gradului de indatorare
28 Apr 12:58 | Romania ofera printre cele mai mari stimulente din UE pentru proiecte comerciale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA