Joi, 08 Mai 2025
RO EN

BCPC: Activitatea din constructii va fi favorabila daca se vor stabiliza preturile

BCPC Biroul de Proiectare si Consultanta in Constructii (BCPC), este o companie de inginerie si consultanta specializata in domeniul infrastructurilor portuare, in aceasta perioada avand in derulare un proiect pentru amenajarea unui cheu de acostare in Zona Libera Braila, pentru transportul de ciment. Societatea este activa de 22 de ani in domeniu, perioada in care a livrat servicii de consultanta, expertiza tehnica, analize si studii de fezabilitate pentru companii majore din sectorul infrastructurilor portuare si maritime, precum Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA, Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale SA, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA, Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale sau pentru Ministerul Apararii Nationale.
Cifra de afaceri a companiei s-a mentinut la un nivel mediu de 1,5 milioane de lei in perioada 2010-2020, insa a inregistrat un salt semnificativ in 2021, +127%, ajungand la 3,15 milioane de lei, potrivit datelor publice.
"In 2022, activitatea in cadrul societatii noastre a evoluat similar celei din anii trecuti, fara a marca scaderi sau cresteri semnificative. Speram ca ne vom putea mentine la acelasi nivel si in anul 2023. Piata constructiilor este afectata, in continuare, de cresterea imprevizibila a preturilor la materialele de constructie, care aduc nesiguranta in pregatirea ofertelor pentru participarea la licitatie. Apreciem ca evolutia activitatii in domeniul constructiilor va putea fi favorabila, daca se vor stabiliza preturile la materiale, echipamente si utilaje", a declarat ing. Tiberiu Dumitrescu, directorul BCPC.
 
 
Potrivit specialistului, sectorul de constructii din Romania inca are probleme privind mai ales calitatea si, de multe ori, in predarea unui proiect, se sare peste pasi importanti, precum incercarile de proba.
"Neregulile pe care noi le semnalam cel mai des pe santiere sunt legate de lipsa unor proiecte tehnologice de realizare a elementelor de constructie, nerespectarea tolerantelor din normative privind dimensiunile elementelor constructive si fata vazuta a constructiei, precum si lipsa incercarilor de proba la receptia de punere in functiune a obiectivului", a mai spus ing. Tiberiu Dumitrescu.

Din aceeasi categorie

06 Mai 07:26 | Arh. Serban Tiganas: "Suntem intr-o perioada in care constructiile merg bine"
05 Mai 07:41 | YDA Proiect Consulting: Cifra de afaceri in crestere cu 80% in 2024 si perspective bune
01 Mai 07:00 | DEZEEN: De ce sunt promovate in continuare cladirile de tipul "zgarie-nori vitrati"?
29 Apr 12:42 | Alesonor extinde parteneriatul cu Nolte Home Studio, pentru Amber Forest
29 Apr 12:41 | PUG-ul va conecta documentatiile de urbanism ale sectoarelor si zona metropolitana
29 Apr 11:03 | OAR: Procedurile favorizeaza pretul cel mai mic in defavoarea calitatii arhitecturale
28 Apr 09:08 | CONCEPT STRUCTURE: “De la proiectare pana la exploatare”, prioritati pentru spitale
28 Apr 07:00 | ACE 2024: Arhitectii sunt primii lideri in lupta pentru un mediu construit rezistent
24 Apr 09:32 | PPC sustine pregatirea studentilor din universitatile de constructii Bucuresti si Iasi
23 Apr 07:00 | NBS: Sustenabilitatea in arhitectura, ignorata inca in fazele incipiente ale proiectelor
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA