Cladirea IGSU a fost construita in anul 1968, cu regim de inaltime de S+P+7E+etaj partial, accesul in cladire realizandu-se prin corpul C. Cladirea este incadrata in clasa de risc seismic II, iar lucrarile care vor fi realizate vizeaza sporirea rezistentei, rigiditatii si ductilitatii elementelor structurale, rezultand o asigurare corespunzatoare la actiunile seismice. In urma finalizarii raportului de expertiza tehnica si a studiului de prefezabilitate, s-a optat pentru realizarea consolidarii si modernizarii Corpului C, in detrimentul demolarii si reconstruirii.
Astfel, principalele lucrari vizeaza, in principal: consolidarea structurii fundatiilor, suprabetonari armate pentru sporirea rigiditatii planseelor, consolidarea scarilor, refacerea hidroizolatiilor, detaliilor arhitecturale si a instalatiilor, precum si termoizolarea cladirii. In urma emiterii Hotararii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, va putea fi demarata, in perioada urmatoare, procedura de achizitie publica pentru proiectarea si executia lucrarilor.
Prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaza obiective de investitii cuprinse in zece subprograme, care vizeaza construirea, reabilitarea sau modernizarea de: sali de sport, bazine de inot, complexuri sportive, patinoare artificiale, asezaminte culturale, institutii de invatamant superior de stat, sali de cinematograf, lucrari in prima urgenta, unitati sanitare in mediul urban, blocuri in zone defavorizate.
Tot in cadrul acestui program, se realizeaza si alte tipuri de obiective de investitii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, precum piete agroalimentare, centre sociale, centre multifunctionale etc., dar si obiective cuprinse in Memorandumul privind infrastructura justitiei (reabilitari, consolidari, modernizari de sedii de tribunale, curti de apel sau parchete).