
Durata de executie efectiva a lucrarilor este de 18 luni, la care se adauga o perioada de notificare a defectelor de 60 de luni.
Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, pe criteriul pretului celui mai mic al ofertei si, conform contractului de atribuire publicat in cadrul SEAP, circa 46% din valoarea acestuia se poate subcontracta, respectiv serviciile specializate de proiectare a lucrarilor hidrotehnice, de arhitectura, a celor la drumuri, peisagistica, precum si lucrarile de foraj si drenaj si a celor de instalatii electrice si electro-mecanice.
Proiectul de constructie a CMID Cluj a fost demarat in anul 2012, in comuna Feleacu (in apropierea municipiului Cluj-Napoca) si trebuia finalizat in octombrie 2014, de catre asocierea Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti si Vel Service SA. Valoarea initiala la care a fost atribuit contractul era de 107,5 milioane de lei. Liderul asocierii castigatoare, Confort SA, companie detinuta de omul de afaceri Georgica Cornu, a intrat, insa, in insolventa, in luna septembrie 2012 si liderul asocierii a devenit firma Atzwanger. La sfarsitul anului 2014, autoritatea contractanta a reziliat contractul, invocand executia unor lucrari neconforme, iar in ianuarie 2015 a depus o plangere penala impotriva firmelor care lucrau la proiect.
Termenul de executie a fost, astfel, prelungit pana in anul 2019. Mai este interesant faptul ca valoarea lucrarilor ramase de executat este mai mare decat cea initiala a proiectului, desi o parte a acestora au fost deja executate.