
CNSP a mai publicat, de asemenea, o lista suplimentara cu alte 1.187 proiecte eligibile pentru finantare, tot prin FDI, acestea avand o valoare insumata de circa 20 de miliarde de lei.
Saptamana trecuta, Executivul a decis majorarea plafonului FDI de la 10 miliarde lei (cat au propus initial oficialii de la Palatul Victoria) la 25 miliarde lei, pentru noile investitii propuse. Totodata, in cadrul noului plafon, limita de tragere acordata din disponibilitatile contului curent general al Trezoreriei Statului va creste de la 300 milioane de lei la 500 milioane de lei.
Fondul de Dezvoltare si Investitii, fara personalitate juridica, este gestionat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza si este utilizat pentru finantarea proiectelor de investitii ale unitatilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale, precum si ale universitatilor. Finantarea proiectelor se asigura sub forma de granturi acordate din Fond si care sunt aprobate anual prin legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal bugetar. Fondul a fost infiintat prin OUG nr. 114/2018.
Documente atasate