
"Institutul de Oncologie Timisoara reprezinta o necesitate stringenta pentru sistemul sanitar regional in specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile si va oferi pacientilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicesti la standarde europene, generand servicii integrate si multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacientii vor avea acces la servicii medicale eficiente si sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare si a costurilor", au precizat reprezentantii institutiei.

Unitatea va avea in dotare un sector ingrijiri medicale de spitalizare, unul de diagnostic si tratament, un bloc operator, sectie ATI, imagistica, chirurgie de zi, centru de primiri urgente, laborator medicina nucleara, ambulatoriu de specialitate si radioterapie. Facilitatile vor respecta standardele internationale de calitate, izolare si siguranta.
Structura functionala propusa va contine cladiri nZEB+, cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o sectie ATI si un bloc operator cu digitalizare implementata.
Spitalul va avea un total de 250 paturi si 6 sali de operatie.
Bugetul total (fara TVA) conform documentatiei tehnice este de 197,16 milioane de euro, din care finantarea prin PNRR este de 80%. Durata de implementare a investitiei este de 42 de luni.
Proiectul a fost realizat de catre o echipa din cadrul DSP Timis, cu sprijinul specialistilor Ministerului Sanatatii.
