
Din punct de vedere arhitectural, cladirea reprezinta un volum simplu, animat de balcoane pe toata lungimea unitatii de cazare. Balcoanele vor avea parapetele realizat din balustrada metalica sau parapete opac, alternativ.
Constructia este alcatuita din doua tronsoane separate printr-un rost, amandoua avand regim de inaltime D+P+10E, cu o terasa necirculabila. Inchiderile nestructurale vor fi realizate din zidarie de caramida, iar pe fatada eficienta energetic se va aplica termosistem din vata minerala bazaltica. Ca finisaje, in spatiile camerelor de locuit si in toate spatiile cu utilizare generala, pe pereti se va aplica vopsea anti microbiana lavabila, alba sau colorata in culori intense. In grupuri sanitare si bucatarii, peretii se vor finisa partial cu placaje ceramice. Caminul propus va fi dotat cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate si de persoanele cu dizabilitati. Unul din ascensoare va fi realizat corespunzator cerintelor asigurarii operatiunilor de interventie in caz de incendiu. In cadrul proiectului vor fi amenajate spatii verzi si plantatii cu arbori, pentru care se vor asigura sisteme de irigare.
Durata de executie a proiectului a fost stabilita la 12 luni.
Finantarea va fi asigurata majoritar de la bugetul de stat, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) - care va gestiona implementarea proiectului, dar si din fondurile UPB. Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului se afla in consultare publica pe site-ul MDLPA.