Vineri, 09 Mai 2025
RO EN

GUVERNUL a aprobat divizarea CNADNR in doua companii distincte

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta ce vizeaza reorganizarea CNADNR, entitatea urmand a fi divizata in doua companii distincte, una pentru gestionarea infrastructurii rutiere (CNIR) si cealalta (CNAIR) pentru administrarea strazilor.
Compania Nationala de Investitii Rutiere SA, prescurtata CNIR va proiecta, construi, reabilita, moderniza si repara autostrazile in perioada de garantie tehnica a acestora. De asemenea, va construi drumurile expres si pe cele nationale, variantele de ocolire si alte elemente de infrastructura rutiera. Va executa lucrari in regie proprie si va coordona dezvoltarea unitara si echilibrata a infrastructurii de transport rutier. Va desfasura, de asemenea, activitati de concesionare a spatiilor de servicii situate de-a lungul autostrazilor si a drumurilor expres.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) se va ocupa de intretinerea drumurilor nationale si autostrazilor. Totodata, va gestiona proiectele aflate in curs pana la finalizarea lor, adica incheie toate santierele deschise azi, fie ca sunt de reabilitare a drumurilor nationale, fie constructii de autostrazi. "De exemplu, CNAIR se va ocupa de finalizarea autostrazilor Sebes-Turda, Lugoj-Deva, Gilau-Nadaselu sau Targu Mures-Ogra. In momentul in care aceste autostrazi sunt finalizate, se va decide ce se va intampla cu angajatii care lucreaza la aceste proiecte, avand in vedere ca de reconstructie si proiectare se va ocupa cealalta companie. CNIR se va ocupa de proiectele noi. Va dau exemple: centura de sud a Bucurestiului, autostrada Sibiu-Pitesti - la care acum se face studiul de fezabilitate, autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni sau drumul expres Ploiesti-Buzau-Bacau-Pascani. Pana la desfasurarea efectiva a activitatii CNIR pot fi asigurate servicii suport de catre CNAIR pe baza de protocol de colaborare, incheiat intre cele doua companii", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buse.
Conform datelor Executivului, CNIR va functiona efectiv incepand din anul 2017 si se estimeaza ca va avea intre 400 si 600 de angajati, in functie de proiectele pe care le va avea in derulare. Pana atunci, CNAIR va transfera, in mod etapizat, proiectele de infrastructura de transport rutier catre CNIR, pentru a fi implementate.

Din aceeasi categorie

30 Apr 13:26 | NOUL pod hobanat peste Somes din Satu Mare a trecut testele statice si dinamice
30 Apr 13:26 | Grupul UMB si Euro-Asfalt: Contract de 540 mil. euro pentru lotul Pipirig-Leghin, A8
29 Apr 14:14 | NESS a inceput lucrarile la podurile care conecteaza Romania si Republica Moldova
29 Apr 14:10 | CNIR preia constructia lotului Chiribis-Biharia, de pe Autostrada Transilvania (A3)
25 Apr 13:58 | CNIR: Licitatie pentru constructia ultimelor trei tronsoane din autostrada A8
25 Apr 07:00 | Vanzarile SW Umwelttechnik Romania au crescut in 2024 cu 18%, la 50 mil. euro
16 Apr 13:54 | ASOCIEREA TrackWorks castiga lucrarile de reabilitare a CF Craiova-Caransebes (lot 1)
16 Apr 12:45 | Constructii Erbasu si Concelex vizeaza constructia Autostrazii Craiova-Filiasi, Lot 3
14 Apr 17:20 | Grupul UMB castiga si lotul 2 de lucrari constructii la autostrada A7 Pascani-Suceava
11 Apr 14:21 | MAKYOL si Ozaltin semneaza contract de executie pentru A3 Poarta Salajului-Nusfalau
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA