Miercuri, 07 Mai 2025
RO EN

CARPATCEMENT: Lipsa de predictibilitate si proiecte continua sa afecteze piata

Lipsa de predictibilitate si inexistenta proiectelor strategice vor constitui, in continuare, principalele obstacole in calea dezvoltarii companiilor active in domeniul constructiilor, pe fondul unui nivel inca scazut al increderii in economie si al consumului, potrivit opiniei lui Florian Aldea, directorul general al Carpatcement, unul dintre principalii producatori de ciment din Romania. "Piata cimentului a avut o evolutie optima in primul trimestru al acestui an, datorata cresterii vanzarilor pentru lucrarile de constructii din sectoarele rezidential si nerezidential. Aceasta evolutie a fost umbrita partial de scaderea proiectelor de infrastructura. Credem ca in 2015 vom asista la o usoara crestere a pietei comparativ cu anul trecut, in special datorita lucrarilor din sectoarele rezidential si nerezidential, dar este prematur sa facem estimari pentru evolutia intregului an. Exista cerere pe piata si avem mult de recuperat, dar nici nivelul increderii, nici predictibilitatea nu creeaza premisele unei relansari a sectorului conform nevoilor curente", a explicat Florian Aldea.
In 2014, companiile din grupul Carpatcement au inregistrat o cifra de afaceri cumulata in valoare de 185 milioane de euro, in crestere cu 4% fata de nivelul din 2013, majorare determinata de efortul sustinut al intregii echipe, la nivelul tuturor diviziilor. Anul trecut, societatea a lansat sortimentul de ciment Z 100, pentru zidarie si tencuiala, care face parte din categoria materialelor speciale. In prezent, livrarea cimentului Z100 se face din toate cele trei fabrici ale Carpatcement, respectiv de la Chiscadaga, Tasca si Fieni.
Printre obiectivele pe termen scurt si mediu ale companiei se afla cresterea eficientei energetice. "Alocam fonduri atat pentru protectia mediului, asumandu-ne rolul de depoluator, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea si instruirea continua a angajatilor actuali si viitori. Cea mai importanta investitie in programele de crestere a eficientei energetice este cea de la fabrica din Fieni, prin care o parte din caldura generata de procesul de fabricatie a clincherului, care acum este eliberata la cos, va fi convertita in energie electrica (WHPG - Waste Heat Power Generation), utilizata intern in fluxul de productie", a mai spus Florian Aldea. O alta tinta foarte importanta pentru perioada urmatoare este reprezentata de eficientizarea costurilor de productie, cele mai importante investitii ale grupului inscriindu-se pe acest trend.
 

Din aceeasi categorie

07 Mai 07:00 | SAINT-GOBAIN consemneaza inceputul redresarii pietei europene a constructiilor
05 Mai 07:00 | SGS raporteaza o crestere de 7,5% a cifrei de afaceri, pe baza achizitiilor sustinute
30 Apr 10:56 | BASF investeste intr-o noua fabrica de acid sulfuric pentru semiconductori
29 Apr 17:46 | METIGLA: 20% crestere a afacerilor in 2024 si planuri de investitii pe termen lung
28 Apr 07:00 | ING Bank: Ceea ce a fost mai greu a trecut pentru industria materialelor de constructii
24 Apr 11:05 | ASFOR: Lemnul si padurea sunt cheia tranzitiei catre un viitor verde si sustenabil
24 Apr 10:59 | MET Group a realizat venituri consolidate de 17,9 miliarde de euro in 2024
24 Apr 10:45 | DVI Production inaugureaza fabrica de BCA din Iernut, dupa investitii de 40 mil. euro
24 Apr 07:00 | KINGFISHER: Vanzari de aproape 13 miliarde lire sterline in anul fiscal precedent
21 Apr 07:00 | HORNBACH raporteaza vanzari de 6,2 miliarde euro pentru anul fiscal 2024/2025
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA