
Potrivit managerului, una dintre problemele principale pe care le intampina furnizorii de macarale este reprezentata de faptul ca exista, inca, multe companii de constructii care nu constientizeaza beneficiile utilizarii de macarale-turn pe santiere, chiar daca numarul acestora este in scadere. "Mai sunt firme care prefera sa construiasca ansamblurile locative cu 4-5 etaje sau chiar cu regimuri de inaltime mai ridicate fara macarale-turn sau «la mana», dupa cum se exprima specialistii respectivi. Aceasta inseamna ca toate materialele necesare constructiei (otel-beton, sisteme de cofrare, saci de ciment, caramida etc.) sunt descarcate din camioane, manipulate si ridicate la nivel doar prin forta muncitorilor necalificati, neluandu-se in seama riscurile la care ii expun pe acestia si nici costurile de exploatare mai mari comparativ cu folosirea unei macarale-turn. Speram ca, pe masura ce investitorii pun tot mai mult accent pe siguranta lucratorilor de pe santierele lor si pe respectarea termenelor de executie, mult mai multe firme de constructii vor apela la inchirierea de macaralele-turn, ca mijloace de ridicat sarcini, precum si ca echipamente ce asigura un ritm constant de lucru si conditii superioare de siguranta pentru cei implicati", a explicat managerul EPCO.
Pretul nu mai reprezinta principalul factor de achizitie
Potrivit datelor EPCO, societatile de constructii care folosesc macarale-turn pe santierele lor isi aleg cu o atentie sporita echipamentul de ridicat de care au nevoie, context in care pretul de inchiriere nu mai reprezinta principalul criteriu in alegerea furnizorului de profil. "Firmele de constructii prefera sa beneficieze de solutiile tehnice adaptate nevoilor specifice ale fiecarui santier, solutii ce se transforma, pe masura implementarii lor, in beneficii financiare importante", a precizat Claudiu Barbulescu.
Cifra de afaceri inregistrata de EPCO in primele sase luni din 2016 s-a situat la circa 700.000 de euro, pentru intregul an in curs reprezentantul companiei estimand mentinerea acesteia la nivelul din 2015, respectiv la circa 1,5 milioane de euro. "Nu ne asteptam la o crestere spectaculoasa in acest an si ca urmare a faptului ca ne-am propus sa ne alegem cu mare grija clientii, fiind mult mai importanta pastrarea nivelului tehnic, calitativ si de siguranta al serviciilor oferite, decat furnizarea pe santier a unor simple echipamente de ridicat", a explicat directorul general al companiei.
Printre obiectivele stabilite de conducerea EPCO pe termen scurt si mediu, se afla cresterea nivelului de performanta a serviciilor si dezvoltarea structurii echipelor de montaj si mentenanta, precum si a departamentului de proiectare.