Duminică, 04 Mai 2025
RO EN

UNSAR: Despagubiri de 100 milioane lei, platite pentru polite facultative de locuinte

Anul trecut, proprietarii locuintelor protejate printr-o asigurare facultativa au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurari de peste 100 milioane lei. Totodata, despagubirile platite doar in baza acestor polite au fost cu peste 29% mai mari fata de anul 2021, conform datelor prezentate in raportul Autoritatii de Supraveghere Financiara.
In 2022, peste 1.6 milioane de locuinte au beneficiat de protectia oferita de o asigurare facultativa, cu aproape 9% mai multe fata de 2021. Acest fapt ne arata ca, practic, romanii devin din ce in ce mai constienti de faptul ca au nevoie de sprijinul unei polite de asigurare care sa ii ajute sa isi revina mai rapid si mai usor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc.
“Aceste cifre, desi inca timide, ne arata ca romanii au devenit mai preocupati de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuinta care sa raspunda nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care il poate avea producerea unui risc asupra locuintei sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferenta in aceste situatii nedorite”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.
Chiar daca vorbim despre producerea unui dezastru natural, cum ar fi: cutremur, inundatie sau alunecare de teren, sau despre orice alte riscuri care pot avea un impact major asupra bunastarii unei familii, important este ca acea locuinta sa fie asigurata la intreaga ei valoare, incluzand si bunurile detinute. Pentru a avea o astfel de acoperire, este important sa beneficiem de consultanta pe care o ofera distribuitorii de asigurari si sa fim mai informati cu privire la solutiile pe care le avem la dispozitie.
Asigurarea facultativa pentru locuinta ofera un nivel suplimentar de protectie fata de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, in plus fata de dezastrele naturale, si alte riscuri, precum: incendiu, explozie, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, precum si alte situatii neprevazute - inundatii produse vecinilor, defectiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.

Din aceeasi categorie

15 Apr 13:53 | Avocat: Companiile se organizeaza in holdinguri pentru a plati impozite mai mici
15 Apr 13:17 | Schimbare de atitudine in randul managerilor romani: economia globala pierde teren
14 Apr 12:53 | Firmele, tentate sa transforme salariatii in colaboratori ca sa scada cheltuielile
11 Apr 11:46 | FIC: Companiile cu capital strain au realizat afaceri cumulate de 275 miliarde euro
08 Apr 09:46 | CC Tax Advisory: Colectarea disperata desfasurata de ANAF poate duce la abuzuri
31 Mar 17:09 | MAZARS: Noi reglementari fiscale si contabile de care companiile trebuie sa tina cont
28 Mar 12:38 | PWC: Romania trebuie sa redefineasca modelul economic pentru a continua cresterea
21 Mar 11:59 | Concurenta crescuta si factorii geopolitici pot incetini dezvoltarea companiilor
19 Mar 11:56 | Consiliul Concurentei analizeaza preluarea ZG Timber Sebes de catre Kronospan
17 Mar 10:07 | CITR sustine concordatul preventiv, ca solutie de reducere a impactului insolventei
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA