
Proiectul beneficiaza de fonduri europene prin Programul Educatie si Ocupare (PEO) si va fi implementat in perioada iulie 2025 - ianuarie 2028. Cursurile sunt oferite cu certificare ANC sau UTCB/TEC.
Competente specializate - Constructii & BIM
- Modelarea Informatiei Constructiei (BIM) - competente de baza;
- Proiectare asistata de calculator (CAD);
- Manager BIM;
- Specialist BIM;
- Tehnician BIM;
- Consultant BIM;
- Automatizare cu proces robotizat;
- Vedere artificiala in inginerie.

Competente digitale de baza
- Utilizarea tehnologiei pentru invatare si cunoastere;
- Creare/ editare documente, foi de calcul si prezentari;
- Comunicare online, social media & marketing digital;
- Securitate retele;
- Instruire asistata de calculator.
Proiectul iCON-BI va contribui fundamental la transformarea digitala a sectorului constructiilor si proiectarii, prin formarea practica si certificata a angajatilor, pregatind astfel Romania pentru construirea green & smart.
"Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti mentine un parteneriat continuu si activ cu mediul privat, pentru a intelege nevoile pietei si a reactiona in timp real. Suntem prima universitate din Romania care a creat un program de masterat BIM (Building Information Modelling) si deja avem prima promotie de absolventi. Proiectul iCON-BI este o continuare fireasca a eforturilor noastre si raspunde nevoii de accelerare a ritmului in care angajatii din industrie dobandesc competente digitale", a declarat S.l. univ. dr. ing. Cezar Alexandru Vladut, Prorector UTCB.

"Prin Foaia de Parcurs pentru Calificari in Constructii, generata in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) in cadrul proiectului BUS4RoBOOST ne-am asumat, printre altele, sa generam ocupatii digitale in constructii si programe de formare de competente digitale specifice sectorului, atat in proiectare, cat si in executie. iCON-BI reprezinta rezultatul primelor eforturi de a crea astfel de programe, iar la finalul proiectului vom avea deja o comunitate de specialisti cu competente digitale avansate", a precizat Rodica Lupu, Director General al Clusterului TEC.
Pentru informatii suplimentare, click aici.