Vineri, 02 Mai 2025
RO EN

VTS Romania a inregistrat o crestere de 89% a cifrei de afaceri, anul trecut

VTS Romania, reprezentanta grupului VTS cu sediul central in Luxemburg si lider global in productia de unitati de tratare a aerului, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 23,8 milioane de lei, in crestere cu 89% fata de nivelul de 12,6 milioane de lei realizat in 2021. Pentru 2023, Cosmin Radulescu, Managing Director al companiei, estimeaza o cifra de afaceri usor sub sau similara celei de anul trecut, avand in vedere ca in 2022 evolutia a fost semnificativa. VTS Romania comercializeaza produsele fabricate de VTS Polonia, dar completeaza gama de sisteme HVAC prin intermediul unui parteneriat de succes cu producatorul Clivet, din Italia.
"In 2022, am avut rezultate foarte bune pentru produsele care ne-au consacrat pe piata - centrale de tratare a aerului, perdele de aer cald si aeroterme, dar si pentru echipamentele nou-incluse in portofoliu, precum chillere, pompe de caldura, rooftopuri, VRF-uri, care au inregistrat cresteri semnificative. Sunt mandru de implicarea intregii noastre echipe, datorita careia reusim sa fim prezenti in unele dintre cele mai importante proiecte din tara. In acest moment, suntem in discutii avansate pentru diferite proiecte la aeroporturi, spitale, obiective militare, scoli, gradinite, crese, hale, centre de productie etc. In continuare, ne dorim o crestere a activitatii prin dezvoltarea relatiilor cu partenerii nostri. Dorim sa asiguram produse de calitate, timpi foarte buni de livrare si preturi avantajoase", a declarat Cosmin Radulescu.
 
 
Piata de instalatii de incalzire, climatizare, ventilare si alte echipamente specifice a inregistrat in 2022 o crestere semnificativa fata de anii anteriori. Pentru perioada urmatoare, managerul VTS Romania estimeaza ca piata se va mentine la un nivel ridicat, cu evolutii anuale cel putin pana in anul 2025.
"In contextul scumpirii energiei electrice si a gazului, ne punem problema care ar fi directia de dezvoltare a pietei de HVAC in viitorul apropiat. Energia electrica este mai scumpa decat oricand, dar exista alternative de productie cum ar fi panourile fotovoltaice. Consideram ca exista avantaje si dezavantaje atat pentru folosirea energiei electrice, cat si a gazului, dar posibilitatea de producere proprie a energiei electrice pare sa fie luata in calcul de un numar de consumatori din ce in ce mai mare. Acest lucru creeaza tendinta de directionare a pietei de HVAC catre folosirea pompelor de caldura. Aceasta tendinta este sustinuta si de Guvern, prin majorarea plafonului programului «Casa verde fotovoltaice» sau prin lansarea altor programe similare, care pot motiva cat mai multi consumatori sa isi produca energia electrica", a mai spus Cosmin Radulescu.
***
Grupul VTS are o experienta de 34 de ani in industria HVAC si in prezent are reprezentante comerciale in 20 de tari si livrari in 65 de state ale lumii, avand peste 500 de angajati. In Romania, compania este prezenta din 2007 si comercializeaza unitati de tratare a aerului si climatizare Ventus VVS si Ventus Compact, perdele de aer Wing si aeroterme Volcano.

Din aceeasi categorie

29 Apr 07:59 | REHAU: Prognoze de crestere a vanzarilor pe piata de tubulatura din plastic, in 2025
28 Apr 07:39 | HARVIZ SA va semna un contract de investitii de peste 300 milioane euro prin PDD
25 Apr 07:44 | CA Arad SA pregateste noi proiecte majore de investitii in retelele de apa/canalizare
24 Apr 07:59 | CA Buzau va implementa proiecte de circa 1,6 miliarde lei prin PDD 2021-2027
23 Apr 07:32 | APAVITAL continua dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare prin PDD 2021-2027
22 Apr 07:39 | CASSA a realizat 85% din proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apa POIM/PDD
21 Apr 07:26 | HOVAL Romania: Anul 2024 a fost cel mai bun din istoria companiei
18 Apr 07:29 | ENVI Group estimeaza o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an
16 Apr 07:00 | EHPA: De ce au scazut vanzarile de pompe de caldura din Europa in anul 2024?
15 Apr 13:39 | AUX intra pe piata HVAC din Romania si vizeaza o cota de piata de 20%, in 3 ani
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA